Skip to main content
augustus 24, 2021

Restaurant Misverstand – Jonge mensen met dementie aan de slag in de horeca

Vanaf 1 september is er een nieuw seizoen te zien van restaurant Misverstand op SBS6. In dit programma zijn elf relatief jonge mensen te zien met verschillende vormen van dementie die samen een eetcafé proberen te runnen. Dit alles gebeurt onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw en wordt gepresenteerd door Jonny de Mol.

“Het was weer ontroerend en mooi om te zien hoe deze mensen met hun ziekte omgaan en wat ze nog allemaal kunnen en willen. Restaurant Misverstand laat dat zien en ook hoe alle deelnemers zich desondanks heel nuttig maken en daar plezier aan beleven“, laat Johnny in een verklaring weten.

 

Dementie

Deelnemers
Accountmanager Rob (59) krijgt eerst de diagnose burn-out of depressie, want hij vergeet dingen en verzint smoezen om toch zijn werk te doen. Uiteindelijk blijkt het echter alzheimer te zijn. Verder zien we ook de muzikale Theo (58), voormalig verzuimmedewerker Wilma (60) – bij wie de dementie ook niet werd erkend – en nog acht andere jonge mensen die in het restaurant aan de slag gaan.

Restaurant Misverstand is vanaf woensdag 1 september te zien om 21.30 uur op SBS6.