Werk mee aan een toekomst zonder alzheimer

Om alzheimer de wereld uit te helpen, is uw deelname hard nodig. Kijk hieronder voor het volledige overzicht van onze onderzoeken.

Diagnose MCI of alzheimer en meewerken aan een medicijn?

Er is bij u de diagnose MCI (Milde Cognitieve Stoornis) of dementie bij de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Helaas is er op dit moment geen medicijn beschikbaar dat MCI of alzheimer kan voorkomen of stoppen. Onderzoek is de enige manier om dit te veranderen, voor u en/of toekomstige generaties. Kijk hieronder voor een volledig overzicht van onze onderzoeken.

Urgentie

Ieder uur krijgen 3 mensen de diagnose alzheimer in Nederland. Het aantal mensen met alzheimer zal in de komende jaren als gevolg van de vergrijzing duidelijk stijgen.

Op dit moment is er dus nog geen medicijn beschikbaar tegen MCI of alzheimer, hier wil Brain Research Center verschil in maken.

Bij Brain Research Center doen wij onderzoek naar medicatie voor MCI en alzheimer. Ons doel is om medicijnen te vinden die u en toekomstige generaties kunnen helpen. Met uw deelname komen we een stap dichterbij.

Daarom zoeken wij u!

Alleen door nieuwe medicijnen te testen in de praktijk kunnen we vaststellen of het medicijn werkt. Daarom hebben we uw deelname aan onderzoek hard nodig.

Wat levert het u op?

  • U ondervindt mogelijk positieve effecten van een nieuwe behandeling.
  • U komt onder controle bij een gespecialiseerd team van zorgprofessionals. Zij kunnen u voorzien van advies en monitoren of er sprake is van een verandering in uw dagelijks functioneren.
  • U levert een betekenisvolle bijdrage aan een toekomst zonder alzheimer.
  • U helpt mee aan de vooruitgang van de wetenschap.

Hoe verloopt een medicijnonderzoek?

Een nieuw medicijn doorloopt, na de ontwikkeling in het onderzoekslaboratorium, een lang en zorgvuldig proces voordat het op grote schaal aan patiënten wordt voorgeschreven. Een belangrijke stap in dit proces is het onderzoeken van de veiligheid en effectiviteit van het nieuwe medicijn bij patiënten. Zo’n onderzoek mag niet zomaar worden gedaan, de Medisch Ethische Toetsingscommissie en de overheid moeten toestemming geven voor medicijnonderzoeken wat een zeer uitgebreid proces is.

Patiënten melden zich op eigen initiatief vrijblijvend aan bij Brain Research Center, of worden doorverwezen door hun behandelend arts. Om zeker te weten dat deelnemers in staat zijn om mee te doen aan medicijnonderzoek, doorlopen ze eerst een screeningsproces. Patiënten worden meestal behandeld met het nieuwe medicijn of met een placebo (niet-actief medicijn). Er zijn ook onderzoeken waarin alle deelnemers het echte medicijn krijgen. Een onderzoek duurt tussen de 6 maanden en een aantal jaren. Tijdens het onderzoek worden de patiënt en diens partner ondersteund door het team van specialisten (neurologen, geriaters, studiecoördinatoren, onderzoeksartsen en neuropsychologen) van Brain Research Center. Brain Research Center is er voor hun deelnemers, elke stap van de weg.

Deelname is vrijwillig, en patiënten mogen zich gedurende het hele onderzoek afmelden.

Doe mee!

Onderzoek naar nieuwe medicijnen is belangrijk voor de toekomst, maar kan voor u als patiënt ook voordelen hebben. Tijdens het onderzoek krijgt u namelijk optimale begeleiding, wordt het ziektebeeld goed gemonitord en u kunt baat hebben bij de eventuele werking van het nieuwe medicijn. Interesse? Bekijk hieronder alle onderzoeken, en meld u aan bij Brain Research Center. 

Onze alzheimer trials

Filter

All trialsAlzheimer

Green Memory

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel Green Memory (GV971-007) is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van alzheimer (milde cognitieve stoornis en milde dementie door de ziekte van alzheimer). We vergelijken de werking van het nieuwe middel Green Memory met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen in de vorm van een tablet.

audience50 - 85 jaar (M/V)

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer

duration86 weken

locationAmsterdam, Den Bosch, en Zwolle

All trialsAlzheimer

Autonomy

Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel JNJ-63733657 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.

audience55 - 80 jaar (M/V)

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer

duration4,5 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

All trialsAlzheimer

Alector AD

Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel AL002 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.

audience50 - 85 jaar (M/V)

levelDementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration112 weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

All trialsAlzheimer

Open Road

Een open-label, multicenter, vervolg onderzoek ter evaluatie van de veiligheid en verdraagbaarheid van langdurige toediening van Gantenerumab bij proefpersonen met de ziekte van Alzheimer.

audience50 - 85 jaar (M/V)

levelDementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration2 jaar

locationAmsterdam

All trialsAlzheimer

EMBARK

Fase IIIb, open-label, multicenter onderzoek naar de veiligheid van BIIB037 (aducanumab) bij onderzoeksdeelnemers met de ziekte van Alzheimer die eerder hebben deelgenomen aan de onderzoeken naar aducanumab: 221AD103, 221AD301, 221AD302 en 221AD205

audience50 - 85 jaar (M/V)

levelDementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration2,5 jaar

locationAmsterdam

All trialsAlzheimer

Alector FTD

Een multicenter, open label fase II onderzoek ter beoordeling van de veiligheid, verdraagbaarheid, farmacokinetiek en farmacodynamiek van AL001 bij heterozygote dragers van C9orf72 mutaties die leiden tot frontotemporale dementie

audience18 - 85 jaar (M/V)

levelFrontotemporale dementie - Genetisch bevestigde C9orf72 mutatie

duration112 weken

locationAmsterdam

All trialsAlzheimer

Trailblazer

Een fase II, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid, verdraagzaamheid en effectiviteit van Donanemab in een vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer.

audience60 - 85 jaar (M/V)

levelMilde Cognitieve Stoornissen (MCI) ten gevolge van Alzheimer, Alzheimer in een licht stadium

duration2,5 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

All trialsAlzheimer

Viviad

Een fase IIb onderzoek, multicenter, gerandomiseerd, dubbelblind, placebo-gecontroleerd naar de veiligheid, verdraagzaamheid en effectiviteit van het middel PQ912 bij deelnemers met een mild tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.

audience50 - 80 jaar (M/V)

levelMilde Cognitieve Stoornissen (MCI) ten gevolge van Alzheimer, Alzheimer in een licht stadium

duration48-96 weken

locationAmsterdam, Zwolle

All trialsAlzheimer

Alzheon Phase II

Een fase II, multi-center, onderzoek naar de effecten van het onderzoeksmiddel ALZ-801 op biomarkers die betrokken zijn bij de progressie van de ziekte van Alzheimer.

audience50 - 80 jaar (M/V)

levelMilde Cognitieve Stoornissen (MCI) ten gevolge van Alzheimer, Alzheimer in een licht stadium en drager van APOE e4 gen.

durationOngeveer 2 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

Neem contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een van onze onderzoeken? Neem contact met ons op via telefoon of email. We helpen u graag verder.

Wat zeggen onze deelnemers?

“Het belangrijkste is dat er een oplossing komt. ”

“Met mijn deelname help ik misschien ook anderen,” zegt Theo Arts, één van onze deelnemers.

Onze partners

Onze missie is hersenziektes de wereld uit, maar dat kunnen we niet alleen. Daarom werken we samen met toonaangevende partners.