Om een toekomst zonder alzheimer te realiseren is uw deelname aan het alzheimer onderzoek hard nodig. Op deze pagina vindt u meer informatie over meedoen aan alzheimer onderzoek bij Brain Research Center. Plan vrijblijvend een gesprek en kijk wat bij u past.
Alzheimer onderzoek
Wat levert alzheimer onderzoek mij en anderen op?
Een behandeling voor alzheimer die de ziekte vertraagt of geneest bestaat nog niet. Daarom is het belangrijk om deel te nemen aan medicijnonderzoek. Zonder deelname is er geen manier waarop we de behandeling van alzheimer kunnen verbeteren.
In de toekomst is het misschien mogelijk om de voortgang van de ziekte van Alzheimer te stoppen of zelfs om te keren met een nieuw geneesmiddel. Maar om nieuwe geneesmiddelen te kunnen ontwikkelen, hebben we meer informatie nodig over de werking en de veiligheid van deze middelen. En dat is waar u een rol kunt spelen. Bent u dus gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer? Meld u dan vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek bij Brain Research Center, want alleen samen krijgen we alzheimer de wereld uit.
Bekijk hieronder alle onderzoeken, en meld u aan bij Brain Research Center.
Wat zijn de voordelen van meedoen?
- U ondervindt mogelijk positieve effecten van een nieuw medicijn.
- U krijgt professionele begeleiding door een team van artsen, neuropsychologen en verpleegkundigen die het verloop van uw ziekte monitoren en aan wie u al uw vragen kunt stellen.
- U bent van waarde voor de wetenschap én levert een belangrijke bijdrage aan een toekomst zonder hersenziekten.
In deze video leggen we uit wat er gebeurt nadat u zich aanmeldt.
Wat gebeurt er nadat u zich aanmeldt?
Als u zich aanmeldt voor onderzoek bij Brain Research Center zit u nergens aan vast. Onze medewerkers zullen eerst telefonisch contact me u opnemen, zodat u vragen kunt stellen, en zij kunnen kijken of u in aanmerking komt voor onderzoek. Dan volgt het kennismakingsgesprek, daarin komt u naar Brain Research Center en bekijken we samen aan welk onderzoek u mee kunt doen. Als er een onderzoek is gekozen, volgt de screeningsfase. Hierin doen we verschillende tests, zoals geheugentaken, of bijvoorbeeld een MRI-scan. Blijkt hier alles in orde te zijn, dan kan de behandelfase beginnen. Hierin krijgt u het onderzochte medicijn, en komt u af en toe naar het onderzoekscentrum voor wat testen. De hoeveelheid bezoeken, en het soort medicijn hangt af van het onderzoek waar u aan meedoet.
Wat houdt medicijn onderzoek in?
Een nieuw medicijn doorloopt, na de ontwikkeling in het onderzoekslaboratorium, een lang en zorgvuldig proces voordat het op grote schaal aan patiënten wordt voorgeschreven. Een belangrijke stap in dit proces is het onderzoeken van de veiligheid en effectiviteit van het nieuwe medicijn bij patiënten. Zo’n onderzoek mag niet zomaar worden gedaan, de Medisch Ethische Toetsingscommissie en de overheid moeten toestemming geven voor medicijnonderzoeken wat een uitgebreid proces is.
Onze alzheimer trials
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel ALN-APP is voor de behandeling van deelnemers met MCI of milde dementie ten gevolge van dementie op jonge leeftijd, waarbij de ziekte begon voordat de deelnemer 65 jaar oud was. We vergelijken de werking van het nieuwe middel ALN-APP met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via injectie in de vloeistof rondom het ruggenmerg.
18+
Alzheimer of milde dementie ten gevolge van dementie op jonge leeftijd
152 weken
Amsterdam
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe onderzoeksmiddel REM0046127 is voor de behandeling van deelnemers met een licht tot matig stadium alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe onderzoeksmiddel REM0046127 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.
50-85 jaar
Licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer
9 weken
Amsterdam
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel ALZ-801 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer en het genotype ApoE4/4. We vergelijken de werking van het nieuwe middel ALZ-801 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen in de vorm van een tablet.
50-80 jaar
Vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer en ApoE4/4 genotype
93 weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
Het doel van dit onderzoek is het uitzoeken van de veiligheid en potentiële effectiviteit van het onderzoeksmiddel (bepranemab) voor deelnemers met MCI of lichte ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het actieve onderzoeksmiddel met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Een placebo gebruiken helpt ons de verbeteringen of bijwerkingen te identificeren die worden veroorzaakt door het actieve onderzoeksmiddel. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via infuus.
50-80 jaar
Milde cognitieve stoornis (MCI) of lichte ziekte van Alzheimer
152 weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel AVP-786 is voor de behandeling van deelnemers met de ziekte van Alzheimer (met matige tot erge agitatie). De werking van het nieuwe middel AVP-786 wordt vergeleken met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.
50-90 jaar
Agitatie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer
20 weken
Den Bosch
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel obicetrapib is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer (milde cognitieve beperkingen of beginnende dementie). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen in de vorm van een tablet.
50-75 jaar
Vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer
36 weken
Amsterdam
In dit onderzoek wordt vastgesteld of het onderzoeksmiddel, genaamd semaglutide, effectief en veilig is vergeleken met een placebo (middel zonder actief bestanddeel) voor de behandeling van mensen met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend in de vorm van een tablet.
55 - 85 jaar (M/V)
Ziekte van Alzheimer in de vroege fase (stadium milde cognitieve stoornis (MCI) of milde dementie)
173 weken
Den Bosch
Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel JNJ-63733657 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.
55 - 80 jaar (M/V)
Vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer
4,5 jaar
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel AL002 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.
50 - 85 jaar (M/V)
Dementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer
112 weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
De inhoud van deze pagina is gecontroleerd door Niels Prins, neuroloog en directeur bij Brain Research Center.