Skip to main content

Dementie met Lewy bodies behandeling

Dementie met Lewy bodies is nog niet te genezen. Er zijn wel een paar manieren om om te gaan met deze diagnose, hier leest u meer.

Opties voor behandeling van dementie met Lewy bodies

Een medicijn dat dementie met Lewy bodies kan vertragen of genezen, bestaat helaas nog niet. Wel zijn er een aantal medicijnen die de symptomen kunnen verminderen. Zo helpt het voor sommige mensen bij angst, hallucinaties of slaperigheid om cholinesteraseremmers, zoals rivastigmine, te nemen. Dit medicijn kan ook helpen bij een verminderd denkvermogen, zoals geheugen- of aandachtproblemen. Parkinsonmedicijnen, zoals levodopa, kunnen helpen tegen de problemen met bewegen (stijfheid en trillen).

Een fysiotherapeut kan helpen wanneer u moeite heeft met bewegen, om te zorgen dat uw houding steviger is en u minder moeite heeft met lopen. Ook kan ergotherapie helpen met uw dagelijks zelfstandig functioneren, waardoor u bijvoorbeeld langer thuis kunt wonen.

Het is belangrijk dat we onderzoek blijven doen naar medicijnen die niet alleen de klachten behandelen, maar die ook echt dementie met Lewy bodies kunnen remmen of zelfs stoppen. Heeft u dementie met Lewy bodies en wilt u meehelpen? Meld u dan vrijblijvend aan voor medicijnonderzoek bij Brain Research Center.

Meld u aan voor onderzoek

De inhoud van deze pagina is gecontroleerd door dr. Niels Prins, neuroloog en algemeen directeur bij Brain Research Center.
Meer informatie over dr. Niels Prins

Wilt u meer weten of meedoen aan onderzoek?