Skip to main content

Patient aanmelden voor onderzoek

Informatie voor zorgprofessionals

Meld uw patiënt aan voor klinisch onderzoek bij Brain Research Center

Brain Research Center is gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek (trials) naar kansrijke nieuwe medicijnen tegen hersenziekten. Wij hebben een uitgebreid portfolio van studies op het gebied van parkinson, alzheimer en MCI.

Voor veel hersenziekten zijn op dit moment maar weinig behandelingsmogelijkheden. Door uw patiënt aan te melden of te attenderen op de mogelijkheden voor deelname aan een klinische trial bestaat de kans dat hij of zij profiteert van de experimentele behandeling. Daarnaast draagt deelname direct bij aan het vergroten van wetenschappelijke kennis en daarmee aan het beschikbaar komen van nieuwe behandelingen in de toekomst. Als zorgprofessional kunt u zich aansluiten bij ons netwerk en bieden wij u via onze specialisten en partners toegang tot de meest actuele kennis op het gebied van parkinson en alzheimer.

Heeft u patiënten die voldoen aan de volgende voorwaarden:

Leeftijd tussen de 50 en 85 jaar, met één van de volgende diagnoses:

  • Ziekte van Alzheimer
  • Milde cognitieve stoornissen
  • Dementie met Lewy bodies (LBD)
  • Ziekte van Parkinson

Dan zijn er meerdere lopende onderzoeken waar uw patient na screening mogelijk aan kan deelnemen.

Actuele studies

Voor een overzicht van de actuele studies in onze vestigingen in Amsterdam, Den Bosch en Zwolle: overzicht alzheimer studies, overzicht parkinson studies.

Wilt u patiënten aanmelden voor onderzoek bij Brain Research Center?

Vul dan de gegevens van uw patiënt hier in:
Aanmeldformulier 

Eén van de medewerkers van Brain Research Center neemt dan contact op met uw patiënt voor een intake en het opvragen van medische gegevens. Indien mogelijk, kunt u deze per fax/post sturen naar Brain Research Center. Klik op ‘contact’ voor de adressen: Contact

Op de hoogte blijven

Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden van nieuwe en actuele studies? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief voor verwijzers via deze link:
Inschrijven nieuwsbrief voor zorgprofessionals