Het einde van

hersenziekten

begint met

uw medewerking aan onze onderzoeken

Lees alles wat u als zorgprofessional moet weten over medicijnonderzoek.

t.v.b

Hersenziekten de wereld uit – samen

Brain Research Center is gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek (trials) naar kansrijke nieuwe medicijnen tegen hersenziekten. We hebben een uitgebreid portfolio van studies op het gebied van alzheimer, MCI, dementie met Lewy Bodies en parkinson. Deze studies voeren we geheel onafhankelijk uit.

We geloven dat we hersenziekten kunnen overwinnen. Maar dan hebben we uw hulp nodig. Om vooruitgang te boeken in de behandeling van hersenziekten is uitgebreid medicijnonderzoek met patiënten nodig. Patiënten, mantelzorgers en zorgverleners zijn echter vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden.

Door uw patiënt aan te melden voor of hen te wijzen op de mogelijkheden om deel te nemen aan een klinische trial, draagt u samen met uw patiënt actief bij aan de ontwikkeling van medicijnen. Deze medicijnen zouden in de toekomst de progressie van hersenaandoeningen kunnen vertragen of zelfs stoppen. Bovendien bestaat de kans dat uw patiënt profiteert van de experimentele behandeling.

→  Lees meer

Verhalen uit de praktijk

Deelnemers, mantelzorgers en BRC-medewerkers vertellen over hun ervaring met medicijnonderzoek.

Het belang van een actieve houding van u als zorgprofessional

1

Het vinden van deelnemers is één van de grootste uitdagingen bij wetenschappelijk onderzoek. Zonder deelnemers kunnen onderzoeken niet worden afgerond en laten nieuwe behandelingen op zich wachten.

Een zorgverlener kan eenvoudig een bijdrage leveren door patiënten te attenderen op en informeren over de mogelijkheden voor deelname aan medicijnonderzoek.

2

Patiënten willen na hun diagnose weten wat hun opties zijn. De mogelijkheid om via medicijnonderzoek bij te dragen aan perspectief voor toekomstige generatie is bij hen vaak niet bekend.

U als zorgverlener bent de aangewezen persoon om patiënten op het juiste moment te informeren en kunt hen zodoende een stap verder helpen.

Gratis
whitepaper

Check of uw patiënt kan deelnemen aan medicijnonderzoek

Met onderstaande voorwaardencheck bekijkt u eenvoudig of uw patiënt mogelijk kan deelnemen aan één van onze onderzoeken. Wanneer u minimaal 3 onderdelen kunt afvinken, kunt u uw patiënt aanmelden. Tijdens het pre-screeningsproces bekijken we welke onderzoeken geschikt zijn.

Leeftijd

Patiënt is tussen de 50 en 85 jaar.

Diagnose

Patiënt heeft de diagnose ziekte van Alzheimer, MCI, demetie met Lewy bodies (LBD) of de ziekte van Parkinson.

Begeleiding

Patiënt heeft iemand die hem/haar begeleidt, vervoert en vragen kan beantwoorden over de patiënt.

Locatie

Patiënt is bereid om regelmatig naar één van de locaties van Brain Research Center te komen (Amsterdam, Den Bosch of Zwolle).

MMSE score

Patiënt heeft een MMSE score tussen 12-30.

Patiënt aanmelden?

Wilt u uw patiënt aanmelden? Dat kan eenvoudig via de button hieronder. Wij nemen na aanmelding contact op met de patiënt en kijken samen of deelname aan medicijnonderzoek mogelijk is. Deelname van uw patiënt levert u dus géén extra werk op.

Ik wil mijn patiënt aanmelden

Onze onderzoeken

Op dit moment lopen er verschillende onderzoeken in onze vestigingen in Amsterdam, Den Bosch en Zwolle.
Hieronder een aantal van onze onderzoeken. Bekijk alle onderzoeken op de overzichtspagina.

Alzheimer

Polaris AD

Het doel van deze studie is om de veiligheid en werkzaamheid van het nieuwe middel AR1001 te onderzoeken in deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel AR1001 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond in de vorm van een pil.

audience55 - 90 jaar

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer (MCI of milde Alzheimer)

duration1 jaar tot 2 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch of Zwolle

Alzheimer

PRImus AD

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel PRI-002 is voor de behandeling van deelnemers met MCI of lichte vorm van dementie als gevolg van de ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel PRI-002 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel is een capsule die via de mond wordt ingenomen.

audience55 - 80 jaar

levelMCI of lichte vorm van dementie als gevolg van de ziekte van Alzheimer

durationOngeveer 1 tot 2 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch of Zwolle

Alzheimer

Celia

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel BIIB080 is voor de behandeling van deelnemers met een licht tot matig stadium alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel BIIB080 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via een injectie in de rug.

audience50 - 80 jaar

levelLicht tot matig stadium ziekte van Alzheimer

durationOngeveer 2 jaar

locationAmsterdam

Dementie met Lewy bodies

RewinD-LB

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel neflamapimod is voor de behandeling van deelnemers met dementie met Lewy bodies. We vergelijken de werking van het nieuwe middel neflamapimod met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel zijn capsules die u met eten inneemt.

audience55+

levelDementie met Lewy bodies

durationOnderzoeksdagen verspreid over 21 tot 55 weken

locationAmsterdam, Den Bosch of Zwolle

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe trials.