Skip to main content
juli 1, 2021

Herinneringen voor het leven – Stop dementie

Gisteravond was op NPO1 in samenwerking met Alzheimer Nederland het programma – Herinneringen voor het leven – stop dementie – te zien. Het programma vraagt aandacht voor de mensen die met de ziekte te maken hebben, de impact op de omgeving en de noodzaak om dementie te stoppen.

In het programma komen mensen aan het woord die op een op andere manier met dementie te maken hebben of hebben gehad. Zo ook Jordy Halapiry zoon van Charlie met Fronto-temporale dementie: “Er zijn heel veel onderzoeken gaande maar er moet nog veel meer gebeuren. Helaas is dat voor mijn vader waarschijnlijk te laat. Maar wij kunnen er wel voor zorgen met elkaar dat dat voor een volgende generatie wel mogelijk is. Maar dat betekend ook dat we in actie moeten komen. We moeten er met zijn alle voor zorgen dat er veel meer bekendheid voor komt en dat er ook een oplossing komt en dat kan alleen maar doordat er meer onderzoek gedaan gaat worden.”

Het volledige programma is terug te kijken op:

https://www.npostart.nl/herinneringen-voor-het-leven-stop-dementie/30-06-2021/AT_300001516

Wilt u ook in actie komen tegen alzheimer en meedoen aan medicijnonderzoek? Bekijk dan onze pagina met alle lopende onderzoeken bij Brain Research Center tegen alzheimer en meld u aan!