Het einde van

hersenziekten

begint bij

onze onderzoeken

Om een toekomst zonder hersenziekten te realiseren is uw ondersteuning bij het vinden van geschikte deelnemers aan medicijnonderzoek hard nodig.Bekijk hieronder de onderzoeken

Onze onderzoeken

Op dit moment lopen er verschillende onderzoeken in onze vestigingen in Amsterdam, Den Bosch en Zwolle. Hieronder een aantal van onze onderzoeken.

Alzheimer

Polaris AD

Het doel van deze studie is om de veiligheid en werkzaamheid van het nieuwe middel AR1001 te onderzoeken in deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel AR1001 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond in de vorm van een pil.

audience55 - 90 jaar

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer (MCI of milde Alzheimer)

duration1 jaar tot 2 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch of Zwolle

Alzheimer

PRImus AD

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel PRI-002 is voor de behandeling van deelnemers met MCI of lichte vorm van dementie als gevolg van de ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel PRI-002 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel is een capsule die via de mond wordt ingenomen.

audience55 - 80 jaar

levelMCI of lichte vorm van dementie als gevolg van de ziekte van Alzheimer

durationOngeveer 1 tot 2 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch of Zwolle

Alzheimer

Celia

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel BIIB080 is voor de behandeling van deelnemers met een licht tot matig stadium alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel BIIB080 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via een injectie in de rug.

audience50 - 80 jaar

levelLicht tot matig stadium ziekte van Alzheimer

durationOngeveer 2 jaar

locationAmsterdam

Dementie met Lewy bodies

RewinD-LB

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel neflamapimod is voor de behandeling van deelnemers met dementie met Lewy bodies. We vergelijken de werking van het nieuwe middel neflamapimod met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel zijn capsules die u met eten inneemt.

audience55+

levelDementie met Lewy bodies

durationOnderzoeksdagen verspreid over 21 tot 55 weken

locationAmsterdam, Den Bosch of Zwolle

Alzheimer

GemVax

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel GV1001 is voor de behandeling van deelnemers met een mild tot gematigd stadium ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel GV1001 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via onderhuidse injectie.

audience55 - 85 jaar

levelMild tot gematigd stadium ziekte van Alzheimer

duration58 Weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

Parkinson

LUMA

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel BIIB122 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson. We vergelijken de werking van het nieuwe middel BIIB122 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.

audience30-80 jaar

levelZiekte van Parkinson in de vroege fase (maximaal 2 jaar een diagnose)

duration55 tot 151 weken

locationAmsterdam en Zwolle

Alzheimer

IBC-01-01

Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken hoe veilig, verdraagbaar en werkzaam het nieuwe middel IBC-Ab002 is voor de behandeling van deelnemers met een vroeg stadium alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel IBC-Ab002 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via een infuus.

audience50 - 80 jaar

levelVroeg stadium ziekte van Alzheimer

duration54 Weken

locationAmsterdam

Alzheimer

Treeway

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel TW001 is voor de behandeling van deelnemers met een vroeg stadium alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel TW001 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel bestaat uit korrels die worden opgelost in water.

audience55 - 80 jaar

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer

durationOngeveer 17 weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

Parkinson

Selnoflast

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en verdraagbaar het onderzoeksmiddel selnoflast is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Parkinson (met traagheid in beweging, en rusttremor of rigiditeit). We vergelijken de werking van selnoflast met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.

audience40-85 jaar

levelZiekte van Parkinson (maximaal 5 jaar een diagnose)

duration14 weken

locationAmsterdam en Zwolle

Alzheimer

Alnylam

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel ALN-APP is voor de behandeling van deelnemers met MCI of milde dementie ten gevolge van dementie op jonge leeftijd, waarbij de ziekte begon voordat de deelnemer 65 jaar oud was. We vergelijken de werking van het nieuwe middel ALN-APP met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via injectie in de vloeistof rondom het ruggenmerg.

audience18+

levelLicht cognitieve stoornis (mild cognitive impairment, MCI) of lichte dementie door vroeg beginnende ziekte van Alzheimer

durationmaximaal 14 maanden (met mogelijke verlenging van maximaal 24 maanden)

locationAmsterdam

Alzheimer

APOLLOE4

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel ALZ-801 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer en het genotype ApoE4/4. We vergelijken de werking van het nieuwe middel ALZ-801 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen in de vorm van een tablet.

audience50-80 jaar

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer en ApoE4/4 genotype

duration93 weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

Alzheimer

Together

Het doel van dit onderzoek is het uitzoeken van de veiligheid en potentiële effectiviteit van het onderzoeksmiddel (bepranemab) voor deelnemers met MCI of lichte ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het actieve onderzoeksmiddel met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Een placebo gebruiken helpt ons de verbeteringen of bijwerkingen te identificeren die worden veroorzaakt door het actieve onderzoeksmiddel. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via infuus.

audience50-80 jaar

levelMilde cognitieve stoornis (MCI) of lichte ziekte van Alzheimer

duration152 weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze ontwikkelingen en nieuwe trials.