Skip to main content

Behandeling vasculaire dementie

Behandeling van vasculaire dementie is er nog niet, er zijn een paar manieren waarop verergering beperkt kan worden. Lees hier meer.

Vasculaire dementie, welke behandeling is er?

Op het moment is er nog geen behandeling voor vasculaire dementie mogelijk die de ziekte geneest, of schade ongedaan kan maken. Wel kan het risico op verergering beperkt door de onderliggende oorzaak te behandelen. Bijvoorbeeld met medicatie tegen hoge bloeddruk, cholesterol, bloedverdunners. Het kan ook helpen om te stoppen met roken, genoeg te bewegen en gezond te eten. 

Het kan ook zijn dat iemand met vasculaire dementie last heeft van angst of depressie, in dat geval kan er ook gekeken worden naar medicatie, of therapie. 

Om een medicijn te ontwikkelen tegen vasculaire dementie, is er onderzoek nodig. Heeft u dus de diagnose vasculaire dementie, en wilt u zich inzetten voor een toekomst waar behandeling wel mogelijk is? Overweeg dan om mee te doen aan onderzoek bij Brain Research Center. Wilt u graag meer weten over onderzoek tegen vasculaire dementie? Klik dan hier. Momenteel hebben wij helaas nog geen onderzoeken naar vasculaire dementie, maar u kunt zich alsnog aanmelden, dan nemen wij contact op als we hier wel onderzoek naar gaan doen.

De inhoud van deze pagina is gecontroleerd door dr. Niels Prins, neuroloog en algemeen directeur bij Brain Research Center.
Meer informatie over dr. Niels Prins

Wilt u meer weten of meedoen?