Wat houdt het onderzoek in?
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel AVP-786 is voor de behandeling van deelnemers met de ziekte van Alzheimer (met matige tot erge agitatie). De werking van het nieuwe middel AVP-786 wordt vergeleken met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.
Momenteel is er nog geen goedgekeurde effectieve behandeling voor agitatie (verbale agressie, nonverbale agressie en rusteloosheid), terwijl het wel de kwaliteit van leven verslechtert voor mensen met Alzheimer. Er wordt gedacht dat de combinatie van stoffen in AVP-786, namelijk deudextromethorfan hydrobromide en kinidinesulfaat, een gunstig effect hebben op het centrale zenuwstelsel, wat potentieel helpt bij het verminderen van agitatie.
U en uw onderzoekspartner komen ongeveer 10 keer naar het onderzoekscentrum, gedurende circa 20 weken. De duur van een bezoek is niet altijd hetzelfde omdat niet bij ieder bezoek dezelfde controles worden gedaan. Een aantal van deze bezoeken zijn 6 uur, andere zijn 3.5 uur of korter. Het onderzoek vindt plaats in Den Bosch.
Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Avanir.
Hoe verloopt het aanmeldingsproces?
U beslist altijd zelf of u meedoet aan een onderzoek. Deelname is altijd vrijwillig.
-
- U meldt zich vrijblijvend aan via het online formulier.
- Na aanmelding wordt u gebeld, waarbij u de gelegenheid heeft om vragen te stellen. Tijdens dit gesprek stellen wij u ook een aantal vragen om te bepalen of u in aanmerking komt om mee te doen met onderzoek. Naar aanleiding van dit gesprek bepaalt u of u verder wilt gaan naar stap 3 of niet.
- U ontvangt een email met hierin het verzoek een document te ondertekenen om toestemming te geven voor het opvragen van uw medische gegevens.
- Indien uit uw medische gegevens komt dat u voldoet aan de voorwaarden om mee te doen aan het onderzoek, wordt u uitgenodigd voor een gesprek bij ons op locatie. Tijdens dit gesprek krijgt u informatie en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen, voordat u beslist of u meedoet aan een onderzoek.
- Indien u beslist mee te doen aan onderzoek ondertekent u een document en zal u binnen enkele weken starten met het onderzoek.
Wat zijn de voordelen van Brain Research Center?
- U staat altijd op de eerste plaats – alles wat wij doen draait om u.
- Ervaren team van artsen, neuropsychologen en verpleegkundigen.
- Open en huiselijke sfeer – hierdoor voelt u zich snel thuis en kunt u zich ontspannen.
- Duidelijkheid – expert in medicijnonderzoek waardoor u tijdens alle stappen goed wordt geïnformeerd en u bij vragen altijd bij ons terecht kunt.
- Altijd dichtbij – 3 locaties verspreid over Nederland.
Wat levert het mij op?
- U ondervindt mogelijk positieve effecten van een nieuwe behandeling.
- U komt onder controle bij een gespecialiseerd team van zorgprofessionals. Zij kunnen u voorzien van advies en monitoren of er sprake is van een verandering in uw dagelijks functioneren.
- U levert een betekenisvolle bijdrage aan een toekomst zonder alzheimer.
- U helpt mee aan de vooruitgang van de wetenschap.
Kan ik deelnemen?
- U heeft een diagnose agitatie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer
- U bent tussen de 50 en 90 jaar oud.
- U heeft een naaste/mantelzorger die u tijdens de bezoeken aan het onderzoekscentrum kan vergezellen en o.a. vragen over uw gezondheid en functioneren kan beantwoorden.
Twijfelt u of u aan deze eisen voldoet? Dan kunt u zich altijd aanmelden. Wij kijken dan samen of u geschikt bent om mee te doen.
Kom in actie tegen dementie, meld u aan om deel te nemen aan onderzoek.
Laatste Dementie trials
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel GV1001 is voor de behandeling van deelnemers met een mild tot gematigd stadium ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel GV1001 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via onderhuidse injectie.
55 - 85 jaar
Mild tot gematigd stadium ziekte van Alzheimer
58 Weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel IBC-Ab002 is voor de behandeling van deelnemers met een vroeg stadium alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel IBC-Ab002 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via een infuus.
50 - 80 jaar
Vroeg stadium ziekte van Alzheimer
54 Weken
Amsterdam
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel CT1812 is voor de behandeling van deelnemers met een licht tot matig stadium alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel CT1812 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.
50 - 85 jaar
Licht tot matig stadium ziekte van Alzheimer
Ongeveer 9 maanden
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle