Skip to main content

Samenwerking is de sleutel

Het onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen alzheimer en andere hersenziekten kunnen wij niet alleen. Hierin spelen onze partners een belangrijke rol. Wij geloven dat we door samenwerking sneller tot de oplossing komen.

Onze partners

Amsterdam UMC

Brain Research Center werkt nauw samen met Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam Neuroscience en Amsterdam UMC, het grootste academische ziekenhuis van Nederland. Samen zoeken wij naar oplossingen voor hersenziekten, elk vanuit een eigen focus en expertise. Samen staan we sterker.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Brain Research Center werkt nauw samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit ziekenhuis streeft naar hoogwaardige patiëntenzorg, waarbij opleiding en onderzoek ook tot de kerntaken behoren.

Isala

Brain Research Center werkt nauw samen met het Isala. Isala is één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Samen waarborgen ze het aanbod van basis- en topzorg in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

Alzheimer Nederland

Brain Research Center werkt nauw samen met Alzheimer Nederland. Samen proberen we een toekomst te creëren zonder alzheimer. Alzheimer Nederland helpt het Brain Research Center door klinisch medicijnonderzoek meer onder de aandacht te brengen en hun uitgebreide en diepgaande kennis en ervaringen met ons te delen.

MRI Centrum

MRI onderzoek speelt een belangrijke rol bij medicijnontwikkeling, neurologische en psychologische trials en ander wetenschappelijk onderzoek. Het MRI Centrum is al jaren een gewaardeerde partner van het Brain Research Center en voert verschillende MRI onderzoeken uit voor onze klinische trials. 

Amsterdam Neuroscience

De missie van de Amsterdamse Neurowetenschappen is duidelijk: het verbeteren van het begrip van de menselijke hersenen en het zenuwstelsel in gezondheid en ziekte door geïntegreerde basis-, translatie- en klinisch onderzoek uit te voeren.