Skip to main content
juni 8, 2022

Webinar Alzheimer Uitgelegd #2 Erfelijkheid bij de ziekte van Alzheimer: begrip en klinische praktijk.

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte. Maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer. ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Brain Research Center is partner in ABOARD. In de webinar serie “Alzheimer Uitgelegd” hoort u deze keer alles wat u altijd al wilde weten over erfelijkheid. De webinars zijn gratis toegankelijk.

Webinar Alzheimer Uitgelegd #2 Erfelijkheid bij de ziekte van Alzheimer: begrip en klinische praktijk.

Datum: vrijdag 10 juni, 14.00-15.00 uur.

Presentatoren: Sven van der Lee en Henne Holstege.

Omschrijving: een groot deel van het risico op dementie is genetisch bepaald. Maar hoe zit dat? Als één van je ouders het heeft, krijg jij het dan ook? Is het nuttig om je eigen genetisch risico te kennen? Henne Holstege en Sven van der Lee bespreken de nieuwste inzichten uit het internationale wetenschappelijk onderzoek op het gebied van genetica en bespreken veel voorkomende vragen van patiënten en familieleden.

Ben je geïnteresseerd in de rol van erfelijkheid bij de Ziekte van Alzheimer? Meld je dan aan voor dit webinar via www.aboard-project.nl/webinar.

Wil je op de hoogte blijven van het ABOARD-project en uitnodigingen ontvangen voor de aankomende webinars? Meld je dan aan voor de ABOARD nieuwsbrief.