Skip to main content
april 25, 2023

Eerste deelnemer Treeway ASURE onderzoek gerandomiseerd bij Brain Research Center

Wij zijn trots: van alle onderzoekscentra in Europa die deelnemen, is recent bij Brain Research Center de eerste deelnemer van het Treeway ASURE onderzoek gerandomiseerd*.   

Bij de ziekte van Alzheimer werken de zenuwcellen in het brein (neuronen) niet meer goed, en kunnen ze zelfs afnemen. Dit beïnvloedt de werking van het brein en geheugen. TW001 bevat edaravone, een middel dat ook wordt onderzocht in patiënten met ALS. Edaravone neemt als het ware giftige stoffen weg uit het lichaam, en helpt met het behouden van neuronen. De manier waarop edaravone lijkt te werken in ALS en alzheimer is vergelijkbaar.

De eerste gerandomiseerde deelnemer is altijd een belangrijke mijlpaal voor ons, daarmee gaat het onderzoek eindelijk echt beginnen. Dit laat ook weer zien hoe belangrijk deelnemers zijn in de zoektocht naar een middel tegen alzheimer: zonder deelnemers is onderzoek onmogelijk. Wij zijn dan ook erg dankbaar voor de bijzondere bijdrage die deelnemers leveren aan een toekomst zonder alzheimer.  

Heeft u de diagnose alzheimer of MCI, en wilt u ook helpen in de zoektocht naar een medicijn?

* Randomisatie betekent dat de deelnemer ingedeeld is in een groep die het placebo of het onderzoeksmiddel ontvangt en dus kan starten met het onderzoek.