Skip to main content
februari 14, 2023

Dementie in de praktijk 2023 was een groot succes

Op 20 Januari vond in Den Bosch het symposium “Dementie in de Praktijk” plaats. Tijdens dit symposium voor zorgprofessionals, een samenwerking tussen Brain Research Center en het Jeroen Bosch Ziekenhuis, presenteerden 6 enthousiaste sprekers diverse aspecten met betrekking tot diagnostiek bij dementie. Daaruit bleek dat op heel veel fronten vooruitgang wordt geboekt zodat het steeds beter mogelijk is bij patiënten een oorzakelijke diagnose te stellen.

De positieve ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek bij dementie, o.a. de toenemende beschikbaarheid van ziekte specifieke biomarkers, maken het mogelijk een accurate oorzakelijke diagnose te stellen. Met de komst van ziekte modificerende behandelingen voor de ziekte van Alzheimer, frontotemporale dementie, dementie met Lewy bodies en andere oorzaken van dementie, zal dit in de toekomst nog belangrijker worden. Het zal ertoe leiden dat preventie en behandeling zeer gericht kunnen worden ingezet.

Mede dankzij de waardevolle presentaties van de sprekers werd het symposium met een 8,1 beoordeeld!

We bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid (ondanks het barre weer en een staking in het streekvervoer) en het Jeroen Bosch ziekenhuis voor de gastvrijheid en co-organisatie.

Stilzitten doen we niet, we zijn al begonnen met volgende editie van het symposium. Bent u er ook bij op 19 januari 2024? U kunt zich al registreren via https://brainresearchcenter.nl/symposium-2024. Let op: dit symposium is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals. Bent u in het algemeen geïnteresseerd in dementie, maar heeft u geen medische achtergrond? Dan zullen de presentaties wellicht te complex voor u zijn.

Ook kunt u op de hoogte blijven door aan te melden voor de symposium nieuwsbrief http://eepurl.com/ijKCbP. Tot volgend jaar!