Het einde van

hersenziekten

begint met

uw medewerking aan onze onderzoeken

Lees alles wat u als zorgprofessional moet weten over medicijnonderzoek.

t.v.b

Hersenziekten de wereld uit – samen

Brain Research Center is gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek (trials) naar kansrijke nieuwe medicijnen tegen hersenziekten. We hebben een uitgebreid portfolio van studies op het gebied van alzheimer, MCI, dementie met Lewy Bodies en parkinson. Deze studies voeren we geheel onafhankelijk uit.

We geloven dat we hersenziekten kunnen overwinnen. Maar dan hebben we uw hulp nodig. Om vooruitgang te boeken in de behandeling van hersenziekten is uitgebreid medicijnonderzoek met patiënten nodig. Patiënten, mantelzorgers en zorgverleners zijn echter vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden.

Door uw patiënt aan te melden voor of hen te wijzen op de mogelijkheden om deel te nemen aan een klinische trial, draagt u samen met uw patiënt actief bij aan de ontwikkeling van medicijnen. Deze medicijnen zouden in de toekomst de progressie van hersenaandoeningen kunnen vertragen of zelfs stoppen. Bovendien bestaat de kans dat uw patiënt profiteert van de experimentele behandeling.

→  Lees meer

Verhalen uit de praktijk

Deelnemers, mantelzorgers en BRC-medewerkers vertellen over hun ervaring met medicijnonderzoek.

Het belang van een actieve houding van u als zorgprofessional

Gratis
whitepaper

Check of uw patiënt kan deelnemen aan medicijnonderzoek

Met onderstaande voorwaardencheck bekijkt u eenvoudig of uw patiënt mogelijk kan deelnemen aan één van onze onderzoeken. Wanneer u minimaal 3 onderdelen kunt afvinken, kunt u uw patiënt aanmelden. Tijdens het pre-screeningsproces bekijken we welke onderzoeken geschikt zijn.

Leeftijd

Patiënt is tussen de 50 en 85 jaar.

Diagnose

Patiënt heeft de diagnose ziekte van Alzheimer, MCI, dementie met Lewy bodies (LBD) of de ziekte van Parkinson.

Begeleiding

Patiënt heeft iemand die hem/haar begeleidt, vervoert en vragen kan beantwoorden over de patiënt.

Locatie

Patiënt is bereid om regelmatig naar één van de locaties van Brain Research Center te komen (Amsterdam, Den Bosch of Zwolle).

MMSE score

Patiënt heeft een MMSE score tussen 12-30.

Patiënt aanmelden?

Wilt u uw patiënt aanmelden? Dat kan eenvoudig via de button hieronder. Wij nemen na aanmelding contact op met de patiënt en kijken samen of deelname aan medicijnonderzoek mogelijk is. Deelname van uw patiënt levert u dus géén extra werk op.

Ik wil mijn patiënt aanmelden

Onze onderzoeken

Op dit moment lopen er verschillende onderzoeken in onze vestigingen in Amsterdam, Den Bosch en Zwolle.
Hieronder een aantal van onze onderzoeken. Bekijk alle onderzoeken op de overzichtspagina.

Efavirenz
Efavirenz

Efavirenz

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het middel efavirenz is voor de behandeling van deelnemers met een vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het middel efavirenz met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’).

audience50-75 jaar

levelvroeg stadium van de ziekte van Alzheimer

durationongeveer 18 weken

locationAmsterdam

GSK Alector
GSK Alector

GSK Alector

Fase Ib/IIa, multicenter, gerandomiseerd, dubbelblind, placebo-gecontroleerd onderzoek. In het onderzoek worden de veiligheid, verdraagzaamheid en de immuunrespons van een vaccin tegen Tau-eiwit onderzocht.

audience50 - 85

levelVroege fase ziekte van Alzheimer (MCI of milde Alzheimer)

durationOngeveer 2 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch of Zwolle

Polaris AD
Polaris AD

Polaris AD

Het doel van deze studie is om de veiligheid en werkzaamheid van het nieuwe middel AR1001 te onderzoeken in deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel AR1001 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond in de vorm van een pil.

audience55 - 85 jaar

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer (MCI of milde Alzheimer)

duration1 jaar tot 2 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch of Zwolle

PRImus AD
PRImus AD

PRImus AD

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel PRI-002 is voor de behandeling van deelnemers met MCI of lichte vorm van dementie als gevolg van de ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe middel PRI-002 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel is een capsule die via de mond wordt ingenomen.

audience55 - 80 jaar

levelMCI of lichte vorm van dementie als gevolg van de ziekte van Alzheimer

durationOngeveer 1 tot 2 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch of Zwolle

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe trials.