All trials

Alzheimer

ALECTOR AL002-2 AD

50 - 85 jaar (M/V)
Dementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer
112 weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle

Wat houdt het onderzoek in?

Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel AL002 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.

In dit onderzoek wordt vastgesteld of het onderzoeksmiddel, genaamd AL002, effectief en veilig is vergeleken met een placebo (middel zonder actief bestanddeel) voor de behandeling van mensen met een vroege fase van de ziekte van Alzheimer. Met dit onderzoek willen de onderzoekers meer te weten komen over de veiligheid en werkingsmechanismen van het middel. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via infuus.

U en uw onderzoekspartner komen maximaal ongeveer 32 keer naar het onderzoekscentrum, gedurende ongeveer 28 maanden. Elke onderzoeksbezoek duurt ongeveer drie tot zes uur, afhankelijk van de procedures die tijdens dat bezoek worden uitgevoerd. U moet nuchter blijven (niet eten of drinken, behalve water) voorafgaand aan sommige bloedonderzoeken.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in het Brain Research Center Amsterdam, Den Bosch en Zwolle.

Screening – selectie

Tijdens een periode van maximaal acht weken, wordt bepaald of u voldoet aan de onderzoekscriteria en of uw algehele gezondheid deelname aan het onderzoek toelaat. Wanneer dit zo is, kunt u deelnemen. De selectie vindt plaats op een van onze locaties in Amsterdam, Den Bosch en Zwolle en bestaat onder andere uit bloedonderzoek, lichamelijk onderzoek, geheugentesten, vragenlijsten ECG, Oogonderzoek, MRI, PET scan en een ruggenprik.

Behandeling

In dit onderzoek wordt het onderzoeksmiddel vergeleken met een placebo. De kans dat u het onderzoeksmiddel krijgt ten opzichte van placebo is 3 tegen 1. Elke 4 weken vindt er een infuusbehandeling plaats. Er zullen daarnaast afspraken met u worden gemaakt, wanneer u naar ons centrum dient te komen voor controles (navragen van bijwerkingen en medicijngebruik) en er zal lichamelijk- en neurologisch onderzoek en neuropsychologisch onderzoek plaatsvinden, naast oogheelkundig onderzoeken, ruggenprikken, ECG’s, MRI- scans en PET-scan. De duur van de behandeling is 48 of 96 weken.

Follow-up

Na het afronden van de behandelfase, zullen deelnemers nog tot 8 weken worden gevolgd en terugkomen naar het centrum voor controles. Tijdens deze visites zullen vragenlijsten en tests voor onder andere uw geheugen worden afgenomen, verder wordt bloedonderzoek, lichamelijk onderzoek, een PET scan en/of een ruggenprik uitgevoerd.

Wie kan deelnemen?

  • U heeft een diagnose dementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer.
  • U bent tussen de 50 en 85 jaar oud.
  • U weegt tussen de 45 en 120 kg.
  • U heeft een naaste/mantelzorger die u tijdens de bezoeken aan het onderzoekscentrum kan vergezellen en o.a. vragen over uw gezondheid en functioneren kan beantwoorden.

Kom in actie tegen alzheimer. Meld je aan om deel te nemen.

Laatste Dementie trials

Filter

All trialsAlzheimer

Evoke/Evoke Plus

Een klinisch onderzoek dat kijkt naar semaglutide bij mensen met de ziekte van Alzheimer in de vroege fase.

audience55 - 85 jaar (M/V)

levelDementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration173 weken

locationDen Bosch

All trialsAlzheimer

Janssen Autonomy – JNJ 63733657

Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel JNJ-63733657 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.

audience55 - 80 jaar (M/V)

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer

duration4,5 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

All trialsAlzheimer

ALECTOR AL002-2 AD

Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel AL002 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.

audience50 - 85 jaar (M/V)

levelDementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration112 weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle