Skip to main content
juli 29, 2024

EMA doet uitspraak over alzheimermedicijn lecanemab

Op 25 juli heeft de Europese goedkeuringsinstantie voor medicijnen, de EMA, een negatieve uitspraak gedaan met betrekking tot lecanemab. Eerder berichtten we al over de veelbelovende resultaten van dit middel. Daaruit bleek dat het middel in staat is bij een deel van de patienten met de ziekte van Alzheimer de progressie af te remmen.

In de uitspraak van het EMA wordt vermeld dat de voordelen van Lecanemab niet opwegen tegen de risico’s, zoals bloedingen en zwellingen in de hersenen, die het middel met zich meebrengt.

Deze negatieve uitspraak betekent dat lecanemab op dit moment niet in de EU zal worden toegelaten.

Voor Brain Research Center is deze negatieve uitkomst nog altijd een stimulans om door te blijven gaan met medicijnonderzoek. We leren ook hier weer van, en komen zo steeds een stapje verder. Om meer nieuwe medicijnen te kunnen ontwikkelen blijft veel onderzoek nodig. Deze onderzoeken kunnen niet uitgevoerd worden zonder deelnemers. Brain Research Center heeft doorlopend deelnemers nodig om een toekomst zonder hersenziekten zoals alzheimer mogelijk te maken. Als u een diagnose alzheimer of MCI (Milde cognitieve stoornis) heeft, kunt u zich vrijblijvend aanmelden, en dan bekijken we samen met u de mogelijkheden.