Heeft u de diagnose dementie met Lewy bodies? Dan kunnen we uw hulp goed gebruiken. Alleen door uw deelname aan één van onze medicijnonderzoeken in Amsterdam, Zwolle of Den Bosch kunnen we samen werken aan de ontwikkeling van een medicijn voor uzelf, en voor toekomstige generaties.
Over Brain Research Center
Bij Brain Research Center voeren we medicijnonderzoek uit naar onder andere alzheimer, parkinson en dementie met Lewy bodies. We zijn in 2009 opgericht vanuit het Amsterdam UMC, en zijn inmiddels één van de grootste onderzoekscentra van Europa op het gebied van nieuwe medicijnen tegen alzheimer. Onze missie is om hersenziekten de wereld uit te helpen. Daar hebben wij uw hulp bij nodig. We zetten u dan ook altijd op de eerste plaats en zorgen ervoor dat u onze volle aandacht krijgt, in een ontspannen en open sfeer.
Bekend van:
Diagnose dementie met Lewy bodies en meewerken aan een medicijn?
Is er bij u de diagnose dementie met Lewy bodies vastgesteld? Helaas is er op dit moment geen medicijn beschikbaar dat deze ziekte kan voorkomen of stoppen. Onderzoek is de enige manier om dit te veranderen, voor u en/of toekomstige generaties.
Waarom meedoen aan onderzoek?
- U ondervindt mogelijk positieve effecten van een nieuwe behandeling.*
- U komt onder controle bij een gespecialiseerd team van zorgprofessionals. Zij kunnen u voorzien van advies en monitoren of er sprake is van een verandering in uw dagelijks functioneren.
- U levert een betekenisvolle bijdrage aan een toekomst zonder dementie met Lewy bodies.
- U helpt mee aan de vooruitgang van de wetenschap.
Doe mee!
Onderzoek naar nieuwe medicijnen is belangrijk voor de toekomst, maar kan voor u als patiënt ook voordelen hebben. Tijdens het onderzoek krijgt u namelijk optimale begeleiding, wordt het ziektebeeld goed gemonitord en u kunt baat hebben bij de eventuele werking van het nieuwe medicijn. Interesse? Meld u aan bij Brain Research Center.
Wat zeggen onze deelnemers?
“Het belangrijkste is dat er een oplossing komt.”
– Theo, deelnemer bij Brain Research Center
“Ik doe mee voor het nageslacht, de mensen die na mij komen.”
– Anton, deelnemer bij Brain Research Center
“Niets doen, dat is geen optie voor mij.”
– Marijke, deelnemer bij Brain Research Center
Onze partners
Onze missie is hersenziektes de wereld uit, maar dat kunnen we niet alleen. Daarom werken we samen met toonaangevende partners.
*Goed om te weten: bij medicijnonderzoek kan het voorkomen dat u daadwerkelijk het onderzoeksmedicijn ontvangt, en soms kan het ook een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’) zijn. Dit stelt onderzoekers in staat om nauwkeurig te beoordelen of het onderzoeksmedicijn werkt.