Alzheimer? Geef niet op, geef je op
Over Brain Research Center
Bij Brain Research Center is onze missie: alzheimer de wereld uit. Om deze missie waar te maken, doen wij medicijnonderzoek. Wij hebben hier al meer dan 10 jaar ervaring in op het gebied van verschillende hersenziekten, waaronder alzheimer. Echter, kunnen wij dit niet zonder uw deelname aan onderzoek. Al onze onderzoeken vinden plaats in een veilige en huiselijke omgeving. Indien gewenst, kunnen wij u extra informatie geven over het ziekteproces. Door uw deelname heeft u kans op vroegtijdig toegang tot nieuwe behandelingen en ondervindt u mogelijk positieve effecten hiervan.
Diagnose MCI of alzheimer en meewerken aan een medicijn?
Er is bij u de diagnose MCI (Milde Cognitieve Stoornis) of dementie bij de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Helaas is er op dit moment geen medicijn beschikbaar dat MCI of alzheimer kan voorkomen of stoppen. Onderzoek is de enige manier om dit te veranderen, voor u en/of toekomstige generaties. Kijk hieronder voor een volledig overzicht van onze onderzoeken.
Waarom meedoen aan onderzoek?
- U ondervindt mogelijk positieve effecten van een nieuwe behandeling.
- U komt onder controle bij een gespecialiseerd team van zorgprofessionals. Zij kunnen u voorzien van advies en monitoren of er sprake is van een verandering in uw dagelijks functioneren.
- U levert een betekenisvolle bijdrage aan een toekomst zonder alzheimer.
- U helpt mee aan de vooruitgang van de wetenschap.
Doe mee!
Onderzoek naar nieuwe medicijnen is belangrijk voor de toekomst, maar kan voor u als patiënt ook voordelen hebben. Tijdens het onderzoek krijgt u namelijk optimale begeleiding, wordt het ziektebeeld goed gemonitord en u kunt baat hebben bij de eventuele werking van het nieuwe medicijn. Interesse? Bekijk hieronder alle onderzoeken, en meld u aan bij Brain Research Center.
Wat zeggen onze deelnemers?
“Het belangrijkste is dat er een oplossing komt.”
– Theo, deelnemer bij Brain Research Center
“Ik doe mee voor het nageslacht, de mensen die na mij komen.”
– Anton, deelnemer bij Brain Research Center
“Niets doen, dat is geen optie voor mij.”
– Marijke, deelnemer bij Brain Research Center
Onze alzheimer onderzoeken
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel ALZ-801 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer en het genotype ApoE4/4. We vergelijken de werking van het nieuwe middel ALZ-801 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen in de vorm van een tablet.
50-80 jaar
Vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer en ApoE4/4 genotype
93 weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
Het doel van dit onderzoek is het uitzoeken van de veiligheid en potentiële effectiviteit van het onderzoeksmiddel (bepranemab) voor deelnemers met MCI of lichte ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het actieve onderzoeksmiddel met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Een placebo gebruiken helpt ons de verbeteringen of bijwerkingen te identificeren die worden veroorzaakt door het actieve onderzoeksmiddel. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via infuus.
50-80 jaar
Milde cognitieve stoornis (MCI) of lichte ziekte van Alzheimer
152 weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel AVP-786 is voor de behandeling van deelnemers met de ziekte van Alzheimer (met matige tot erge agitatie). De werking van het nieuwe middel AVP-786 wordt vergeleken met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.
50-90 jaar
Agitatie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer
20 weken
Den Bosch
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel obicetrapib is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer (milde cognitieve beperkingen of beginnende dementie). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen in de vorm van een tablet.
50-75 jaar
Vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer
36 weken
Amsterdam
In dit onderzoek wordt vastgesteld of het onderzoeksmiddel, genaamd semaglutide, effectief en veilig is vergeleken met een placebo (middel zonder actief bestanddeel) voor de behandeling van mensen met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend in de vorm van een tablet.
55 - 85 jaar (M/V)
Ziekte van Alzheimer in de vroege fase (stadium milde cognitieve stoornis (MCI) of milde dementie)
173 weken
Den Bosch
Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel JNJ-63733657 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.
55 - 80 jaar (M/V)
Vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer
4,5 jaar
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel AL002 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.
50 - 85 jaar (M/V)
Dementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer
112 weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
Fase IIIb, open-label, multicenter onderzoek naar de veiligheid van BIIB037 (aducanumab) bij onderzoeksdeelnemers met de ziekte van Alzheimer die eerder hebben deelgenomen aan de onderzoeken naar aducanumab: 221AD103, 221AD301, 221AD302 en 221AD205
50 - 85 jaar (M/V)
Dementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer
2,5 jaar
Amsterdam
Onze partners
Onze missie is hersenziektes de wereld uit, maar dat kunnen we niet alleen. Daarom werken we samen met toonaangevende partners.