Wat houdt het onderzoek in?
Een open-label, multicenter, vervolg onderzoek ter evaluatie van de veiligheid en verdraagbaarheid van langdurige toediening van Gantenerumab bij proefpersonen met de ziekte van Alzheimer.
Het onderzoek is een open label verlenging van de Marguerite Road en Scarlet Road studie. Deze studie is daarom alleen toegankelijk voor deelnemers die aan deze studies hebben meegedaan. Dit onderzoek is bedoeld om zowel de positieve effecten als de bijwerkingen van langdurig gebruik van gantenerumab op de proefpersoon en zijn/haar geheugenproblemen te evalueren. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via een subcutaan infuus.
U en uw onderzoekspartner komen maximaal ongeveer 27 keer naar het onderzoekscentrum, gedurende ongeveer 108 weken. Elke onderzoeksbezoek duurt ongeveer een tot drie uur, afhankelijk van de procedures die tijdens dat bezoek worden uitgevoerd.
Het onderzoek wordt uitgevoerd bij Brain Research Center Amsterdam.
Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Roche.
Screening – selectie
Voor dit onderzoek is er geen selectie periode.
Behandeling
Elke 4 weken vindt er een behandeling plaats. Tijdens deze bezoeken vinden er ook verschillende onderzoeken en procedures plaats zoals bijvoorbeeld; lichamelijk- en neurologisch onderzoek, bloedonderzoek, vragenlijsten en testen voor onder andere uw geheugen, als ook ECG’s en MRI- scans. De duur van de behandeling is 104 weken.
Follow-up
Na het afronden van de behandelfase, zullen deelnemers nog eenmaal terugkomen naar het centrum voor controles. Tijdens deze visites zullen vragenlijsten en tests voor onder andere uw geheugen worden afgenomen, verder wordt er bloedonderzoek en lichamelijk en neurologisch onderzoek uitgevoerd.
Wie kan deelnemen?
- U heeft een diagnose dementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer.
- U heeft meegedaan aan de Marguerite of de Scarlet Road.
- U heeft een naaste/mantelzorger die u tijdens de bezoeken aan het onderzoekscentrum kan vergezellen en o.a. vragen over uw gezondheid en functioneren kan beantwoorden.
Laatste Dementie trials
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe onderzoeksmiddel REM0046127 is voor de behandeling van deelnemers met een licht tot matig stadium alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe onderzoeksmiddel REM0046127 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.
50-85 jaar
Licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer
9 weken
Amsterdam
Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel ALZ-801 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer en het genotype ApoE4/4. We vergelijken de werking van het nieuwe middel ALZ-801 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen in de vorm van een tablet.
50-80 jaar
Vroeg stadium van de ziekte van Alzheimer en ApoE4/4 genotype
93 weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle
Het doel van dit onderzoek is het uitzoeken van de veiligheid en potentiële effectiviteit van het onderzoeksmiddel (bepranemab) voor deelnemers met MCI of lichte ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het actieve onderzoeksmiddel met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Een placebo gebruiken helpt ons de verbeteringen of bijwerkingen te identificeren die worden veroorzaakt door het actieve onderzoeksmiddel. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via infuus.
50-80 jaar
Milde cognitieve stoornis (MCI) of lichte ziekte van Alzheimer
152 weken
Amsterdam, Den Bosch en Zwolle