All trials

Alzheimer

EMBARK

50 - 85 jaar (M/V)
Dementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer
2,5 jaar
Amsterdam

Wat houdt het onderzoek in?

Fase 3b, open-label, multicenter onderzoek naar de veiligheid van BIIB037 (aducanumab) bij onderzoeksdeelnemers met de ziekte van Alzheimer die eerder hebben deelgenomen aan de onderzoeken naar aducanumab: 221AD103, 221AD301, 221AD302 en 221AD205

Het onderzoek is een open label vervolg van de eerdere studies waar aducanumab werd onderzocht. Deze studie is daarom alleen toegankelijk voor deelnemers die aan de Emerge studie hebben meegedaan. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken of een hoge dosis aducanumab (het onderzoeksmiddel) gedurende een langere periode veilig is en goed wordt verdragen. Ook wordt er onderzocht of het onderzoeksmiddel het ziekteverloop vertraagd. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via een infuus.

U en uw onderzoekspartner komen ongeveer 32 keer naar het onderzoekscentrum, gedurende ongeveer 130 weken. Elke onderzoeksbezoek duurt ongeveer twee tot zes uur, afhankelijk van de procedures die tijdens dat bezoek worden uitgevoerd.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in het Brain Research Center Amsterdam.

Screening – selectie

De screeningsperiode duurt ongeveer 12 weken. In deze weken worden er meerdere onderzoeken en procedures uitgevoerd om te zien of u in aanmerking komt voor deelname aan het onderzoek. Deze onderzoeken bestaan uit lichamelijk en neurologisch onderzoek, vragenlijsten en testen voor onder andere uw geheugen, bloedonderzoek, hartfilmpjes (ECG’s) en een MRI scan.

Behandeling

Elke 4 weken vindt er een infuus behandeling plaats. Tijdens deze bezoeken vinden er ook verschillende onderzoeken en procedures plaats zoals bijvoorbeeld; lichamelijk- en neurologisch onderzoek, bloedonderzoek, vragenlijsten en testen voor onder andere uw geheugen, als ook ECG’s en MRI- scans. De duur van de behandeling is 100 weken.

Follow-up

Na het afronden van de behandelfase, is er een vervolgperiode van ongeveer 18 weken. Tijdens deze visites zullen vragenlijsten en tests voor onder andere uw geheugen worden afgenomen, verder wordt bloedonderzoek en lichamelijk onderzoek uitgevoerd.

Wie kan deelnemen?

  • U heeft een diagnose dementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer.
  • U heeft meegedaan aan de Emerge studie
  • U heeft een naaste/mantelzorger die u tijdens de bezoeken aan het onderzoekscentrum kan vergezellen en o.a. vragen over uw gezondheid en functioneren kan beantwoorden. 

Neem actie tegen Alzheimer. Meld je aan om deel te nemen.

Laatste Dementie trials

Filter

All trialsAlzheimer

ALECTOR AL002-2 AD

Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel AL002 bij deelnemers met een mild tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.

audience50 - 85 jaar (M/V)

levelDementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration112 weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

All trialsAlzheimer

Roche Open Road

Een open-label, multicenter, vervolg onderzoek ter evaluatie van de veiligheid en verdraagbaarheid van langdurige toediening van Gantenerumab bij proefpersonen met de ziekte van Alzheimer.

audience50 - 85 jaar (M/V)

levelDementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration2 jaar

locationAmsterdam

All trialsAlzheimer

EMBARK

Fase IIIb, open-label, multicenter onderzoek naar de veiligheid van BIIB037 (aducanumab) bij onderzoeksdeelnemers met de ziekte van Alzheimer die eerder hebben deelgenomen aan de onderzoeken naar aducanumab: 221AD103, 221AD301, 221AD302 en 221AD205

audience50 - 85 jaar (M/V)

levelDementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration2,5 jaar

locationAmsterdam