Wat houdt het onderzoek in?
Een interventioneel open-labelonderzoek met vaste dosis en meervoudige toediening ter beoordeling van langetermijnbehandeling met eptinezumab bij patiënten met chronische clusterhoofdpijn
Dit onderzoek is een 1 jaar durend onderzoek om informatie te verkrijgen over langdurige blootstelling aan Eptinezumab bij patiënten met chronische clusterhoofdpijn (cCH). In dit onderzoek bekijken we hoe veilig en verdraagbaar Eptinezumab op lange termijn is bij patiënten met chronische clusterhoofdpijn. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via infuus.
Wat houdt het onderzoek in?
Het onderzoek wordt uitgevoerd in het Brain Research Center Amsterdam.
Tijdens een periode van ongeveer 60 weken, bezoekt u ongeveer 7 keer het onderzoekscentrum en daarnaast worden er 8 telefonische afspraken uitgevoerd. Elke onderzoeksbezoek aan het onderzoekscentrum duurt ongeveer drie tot vier uur, afhankelijk van de procedures die tijdens dat bezoek worden uitgevoerd. U moet nuchter blijven (niet eten of drinken, behalve water) voorafgaand aan sommige bloedonderzoeken. Daarnaast moet u dagelijks een digitaal hoofdpijndagboek bijhouden om informatie te geven over de ernst van de pijn in verband met uw clusterhoofdpijn en over eventuele geneesmiddelen die u heeft genomen om uw clusterhoofdpijn te verlichten.
Screening – selectie
Tijdens een periode van maximaal vier weken, wordt bepaald of u voldoet aan de onderzoekscriteria en of uw algehele gezondheid deelname aan het onderzoek toelaat. Wanneer dit zo is, kunt u deelnemen. De selectie vindt plaats op onze locatie in Amsterdam, en bestaat onder andere uit het controleren van uw medische voorgeschiedenis, bloedonderzoek, lichamelijk en neurologisch onderzoek, ECG onderzoek en vragenlijsten. Daarnaast worden er meerdere vragenlijsten ingevuld en is het van belang dat u dagelijks een hoofdpijndagboek bijhoudt.
Behandeling
De behandelfase duurt 48 weken. Dit onderzoek is een open label onderzoek, dat houdt in dat u het onderzoeksmiddel toegediend krijgt. In totaal zijn er 4 infuustoedieningen. Tijdens deze bezoeken zullen veiligheidsbeoordelingen worden uitgevoerd vóór en na het infuus. Deze veiligheidsbeoordelingen bestaan uit het meten van de vitale functies, uitvragen van gelijktijdige medicatie en bijwerkingen, ECG afname, bloedafname en lichamelijk en neurologisch onderzoek. Tijdens de telefonische afspraken worden er vragenlijsten afgenomen en wordt er gevraagd naar bijwerkingen en gelijktijdige medicatie.
Follow-up
Na het afronden van de behandelfase, vindt er in week 56 nog een laatste bezoek op locatie plaats. Tijdens dit bezoek worden o.a. de vitale functies gemeten, bloedonderzoek, lichamelijk en neurologisch onderzoek en een ECG.
Wie kan deelnemen?
- U heeft een diagnose chronische cluster hoofdpijn.
- U bent tussen de 18 en 75 jaar oud.
- U kunt dagelijks een digitaal hoofdpijndagboek bijhouden.