Skip to main content

Kom ook in actie tegen alzheimer

Wilt u, net al ik, ook in actie komen tegen alzheimer? Kijk hieronder voor het volledige overzicht van onze onderzoeken.

Wat we tot nu toe bereikt hebben

75

Trials

250

Deelnemers

3

Locaties

Onze alzheimer trials

Filter

All trialsAlzheimer

Alnylam

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel ALN-APP is voor de behandeling van deelnemers met MCI of milde dementie ten gevolge van dementie op jonge leeftijd, waarbij de ziekte begon voordat de deelnemer 65 jaar oud was. We vergelijken de werking van het nieuwe middel ALN-APP met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via injectie in de vloeistof rondom het ruggenmerg.

audience18+

levelAlzheimer of milde dementie ten gevolge van dementie op jonge leeftijd

duration152 weken

locationAmsterdam

Alzheimer

REMAD 02

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe onderzoeksmiddel REM0046127 is voor de behandeling van deelnemers met een licht tot matig stadium alzheimer. We vergelijken de werking van het nieuwe onderzoeksmiddel REM0046127 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.

audience50-85 jaar

levelLicht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer

duration9 weken

locationAmsterdam

Alzheimer

APOLLOE4

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel ALZ-801 is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer en het genotype ApoE4/4. We vergelijken de werking van het nieuwe middel ALZ-801 met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen in de vorm van een tablet.

audience50-80 jaar

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer en ApoE4/4 genotype

duration93 weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

Alzheimer

Together

Het doel van dit onderzoek is het uitzoeken van de veiligheid en potentiële effectiviteit van het onderzoeksmiddel (bepranemab) voor deelnemers met MCI of lichte ziekte van Alzheimer. We vergelijken de werking van het actieve onderzoeksmiddel met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Een placebo gebruiken helpt ons de verbeteringen of bijwerkingen te identificeren die worden veroorzaakt door het actieve onderzoeksmiddel. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend via infuus.

audience50-80 jaar

levelMilde cognitieve stoornis (MCI) of lichte ziekte van Alzheimer

duration152 weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

Alzheimer

Avanir

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel AVP-786 is voor de behandeling van deelnemers met de ziekte van Alzheimer (met matige tot erge agitatie). De werking van het nieuwe middel AVP-786 wordt vergeleken met de werking van een placebo (middel zonder actief bestanddeel, een ‘nepmiddel’). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen via de mond.

audience50-90 jaar

levelAgitatie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration20 weken

locationDen Bosch

Alzheimer

TA-8995-AD-1 New Amsterdam Pharma

Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel obicetrapib is voor de behandeling van deelnemers met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer (milde cognitieve beperkingen of beginnende dementie). Het onderzoeksmiddel wordt ingenomen in de vorm van een tablet.

audience50-75 jaar

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer

duration36 weken

locationAmsterdam

All trialsAlzheimer

Evoke/Evoke Plus

In dit onderzoek wordt vastgesteld of het onderzoeksmiddel, genaamd semaglutide, effectief en veilig is vergeleken met een placebo (middel zonder actief bestanddeel) voor de behandeling van mensen met de vroege fase van de ziekte van Alzheimer. Het onderzoeksmiddel wordt toegediend in de vorm van een tablet.

audience55 - 85 jaar (M/V)

levelZiekte van Alzheimer in de vroege fase (stadium milde cognitieve stoornis (MCI) of milde dementie)

duration173 weken

locationDen Bosch

All trialsAlzheimer

Autonomy

Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel JNJ-63733657 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.

audience55 - 80 jaar (M/V)

levelVroeg stadium van de ziekte van Alzheimer

duration4,5 jaar

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

All trialsAlzheimer

Alector AD

Een fase II, multicenter, dubbel-blind, gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van het middel AL002 bij deelnemers met een licht tot matig stadium van de ziekte van Alzheimer.

audience50 - 85 jaar (M/V)

levelDementie ten gevolge van de ziekte van Alzheimer

duration112 weken

locationAmsterdam, Den Bosch en Zwolle

Neem contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een van onze onderzoeken? Neem contact met ons op via telefoon of email. We helpen u graag verder.

Wat zeggen onze deelnemers?

“Het belangrijkste is dat er een oplossing komt. ”

“Met mijn deelname help ik misschien ook anderen,” zegt dhr. Arts, één van onze deelnemers.

Onze partners

Onze missie is hersenziektes de wereld uit, maar dat kunnen we niet alleen. Daarom werken we samen met toonaangevende partners.