Skip to main content
juni 17, 2021

Nieuwsuur uitzending over toelating Aducanumab in de V.S.

Eergisteravond is in de uitzending van Nieuwsuur aandacht besteed aan de toelating door de Amerikaanse medicijnautoriteit (FDA) van het middel Aduhelm (Aducanumab) voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer in de V.S. en de verschillende opvattingen die (internationale) experts en beroepsvereniging hier over hebben.

In de uitzending van Nieuwsuur is ook één van onze deelnemers Theo Arts te zien.

Theo Arts Nieuwsuur

Een van de punten die werden besproken tijdens de uitzending zijn de (eventuele) bijwerkingen van het medicijn. Dr. Niels Prins, Directeur van Brain Research Center zei hierover het volgende in de uitzending: “Het is ongelofelijk belangrijk om hier goed op te monitoren, tegelijkertijd is het zo dat als je niets doet aan de ziekte, mensen aan de ziekte overlijden. Dat vergeten we nog wel eens, maar de gemiddelde overleving met alzheimer is 6 jaar.”

De volledige uitzending kunt u terugkijken via deze link:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2385147-de-uitzending-van-15-juni-kritiek-op-alzheimermedicijn-vaccins-mixen-goed-idee-bidens-europatour-toeslagenmemo-weggemoffeld

Wij kunnen ons voorstellen dat u wellicht vragen heeft naar aanleiding van de uitzending. Dr. Niels Prins (directeur van Brain Research Center) zei over de toelating van het medicijn Aducanumab door de FDA het volgende in een eerder nieuws item:

“Het is een mooie stap vooruit dat de FDA het medicijn Aducanumab heeft goedgekeurd voor de Amerikaanse markt. Voor het eerst kunnen patiënten met alzheimer behandeld worden met een medicijn dat de ziekte remt. Tegelijkertijd moeten we ons realiseren dat dit niet de oplossing van alzheimer is. Er is wat dat betreft nog veel werk te doen. We zijn trots mee te hebben geholpen aan het dichterbij brengen van de oplossing voor alzheimer. Onze dank gaat vooral uit naar de patiënten die hebben deelgenomen aan het onderzoek. Bij Brain Research Center zijn we volhardend in onze missie: hersenziekten de wereld uit.”

Mocht u vragen na het kijken van de uitzending, schroom dan niet ons te bellen op 020-3017170 of te mailen op info@brainresearchcenter.nl.